De plaat die rock volwassen maakte

12 maart Patronaat Haarlem, Zimihc speelt FATAAL

Alles van het debuut, en van voor het debuut, van The Velvet Underground werd gespeeld. Hoewel het een plaat met veel dynamiek is, ging het er op zondagavond in Het Patronaat stevig op bij vele acts. Echte stuurmans-kunst houdt in dat men in een snelle wagen ook langzaam en sierlijk kan rijden. Dat deed Zimihc in driemansbezetting in track 3 van het album dat 50 jaar geleden verscheen: Femme Fataal. Het rustpunt van de avond -volgens kenners. Geheel in het Nederlands, met in het refrein: “Zij wordt jou fataal”. De zangeres van De Avonden wilde dat graag opnemen maar vond in de kleedkamer haar mobiel te laat. Voor haar zongen we het backstage nogmaals, en op de stenen vloer was (anders dan op het laffe linoleum van het podium) nu ook het wiel goed te horen.