Hoe heten de stukken op “Anna vertaalt”?

Anna vertaalt komt in de wereld, deel 1, 2, 3 en 4

Zimihc vouwt zelf de helft van de schijfjes in de helft van het artwork. Locatie Bouwstraat. Niels Bongers die het geheel ontwierp heeft na een paar keer oefenen en sputteren ook door hoe het werkt.

Zimihc zit aan een tafel in Rokade, winkelcentrum in Zuilen, bij de bakker, met uitzicht op de groenteman, naast de AH waar mijn dochter nog ruim een jaar heeft gewerkt. De groenteman is de eerste die belangstelling heeft. Dan is er een meisje dat 30 eurocent op tafel legt want “Ik vind het zo’n mooie tekening”, die mag ze na het invouwen van de cd net als iedereen gratis meenemen. Tien minuten later zit ze achter een plantenbak een groot lint kruislings om het cadeautje te strikken. Onze gitarist toont zich opnieuw de meester van het contact, hoe hij mensen die stug op weg naar winkel of woonhuis waren aan zich verbindt ….

Zimihc geeft ook in Plato -hoeveel duizenden euro’s heb ik daar al heen gebracht- mensen de kans om hun eigen cadeau samen te stellen. Anna die voor ons vertaalde is er ook, zomaar in de publieke ruimte. De platenverkopers draaien onze cd en ik zie dat het goed is. Kan een, twee, drie stappen achteruit en het loopt zoals het loopt. Mijn hoogtepunt.

Zimihc speelt liedjes in de foyer. De drie openers van het album, dan het centrale lied, dan een hommage aan de winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur met een enorm goed onvoorbereide pluraloog van de complete band, gevolgd door het slotstuk van ons album. Dan komen ook wij niet onder de toegift uit. Dat wordt de favoriet van Luna, dochter van onze opname-leider die een paar uur na dit optreden de live-opnamen al bij ons in de mailbox kiepert. Onze meest bescheiden zangeres recenseert van achter de bar: “Dat was een inspirerende avond. Jullie weten een sfeer te creëren waarbij iedereen zich goed voelt. Mooie muziek en hier en daar een kwinkslag. Ik heb genoten.”

Zachter zingen blijkt de sleutel naar een album met louter goede muziek.

Breng daar maar eens iets zinnigs tegenin.

In december is er een quiz over het antwoord op de vraag boven dit blog. Doe je mee? Mail ons je deelname.
Deel twee van de quiz gaat over de tekeningen onder het schijfje: naar welke titel verwijst elk icoontje dat Niels Bongers tekende.